Як швидко прибрати файли у OneDrive зі спільного доступу

Щоб поділитися з колегою документом, останній вже не потрібно завантажувати собі на диск та прикріплювати його як вкладення до електронного листа. Достатньо встановити спільний доступ до файлу в хмарному накопичувачі Microsoft та відправити посилання на нього. У пакеті OneDrive для Бізнесу зробити документ знову приватним буде ще швидше, і ось як це зробити.

Щоб прибрати файл зі спільного доступу, можна скористатися стандартним методом: зайти в розділ «Поділитися» (Sharing) та видалити звідти всіх, від кого треба сховати документ. Це просто, але забирає багато часу, якщо інформація доступна для багатьох людей. Необхідно було клікнути на акаунті користувача, який міг читати документ, та видалити його, і так для кожного з учасників по черзі.

Тому у OneDrive для Бізнесу з’явилася функція Stop Sharing, яка автоматично робить файл приватним та закриває його від усіх користувачів, котрі могли його читати.

Цей спосіб повернення приватності для документів у «хмарі» з’явився на прохання самих користувачів, які тепер витрачають менше зусиль на виконання цього завдання. Ви можете надати свої пропозиції щодо поліпшення офісних служб Microsoft за допомогою сервісу зворотного зв’язку.